Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11
Oct 23, 2019

€35.000 voor het Paul de Knop-fonds


Tijdens de wereldpremiere van de film K2 werd maar liefst €35.000 opgehaald voor het goede doel. De 500 genodigden zorgden samen voor deze prachtige bijdrage. De som gaat naar het Paul De Knop-Fonds en behuizing in Pakistan.

 

Op vrijdagavond 11 oktober vond de wereldpremière van de film K2 plaats. In de Erasmus Hogeschool van Brussel waren maar liefst 500 genodigden getuige van de allereerste screening van deze aangrijpende documentaire. 

De documentaire volgt Paul Hegge tijdens zijn beklimming van de K2, de tweede hoogste berg ter wereld. Het verhaal wordt op een eerlijke en directe manier verteld, met beelden en commentaar die door Hegge zelf gefilmd en ingesproken werden. De pure, en soms ook rauwe, vertelling raakte heel wat emotionele snaren bij het publiek en liet hen niet onbewogen.

Paul Hegge beklimt de K2

Voorafgaand aan de film genoten de gasten van een pakkend gesprek tussen Paul Hegge (eerste Belgische beklimmer van de K2) en Paul De Knop (oud-rector van de VUB en stichter van het Paul De Knop-fonds). Met Marc Noppen (CEO van het UZ Brussel) als moderator bespraken zij [de dingen die hen motiveren en drive bezorgen]. Bovendien kon een van de genodigden zich op het einde van de avond de trotse eigenaar noemen van een originele litho van René Magritte. Via een tombola kon de dame deze mooie prijs in de wacht slepen.

vlnr; Paul De Knop, Marc Noppen, Paul Hegge

De hele avond stond in het teken van het Paul De Knop-fonds, dat onderzoek naar immunotherapie steunt. Deze therapie levert reeds mooie resultaten op, maar met verder onderzoek moet de efficiënte nog verhoogd worden. Zo kunnen meer mensen, sneller en betaalbaar uit hun penibele toestand geholpen worden. Ook u kan een steentje bijdrage en het fonds steunen! Hier vindt u meer informatie over het Paul De Knop-fonds en kan u een gift maken. Een deel van het verzamelde geld gaat bovendien ook naar een project dat zorgt voor behuizing in Pakistan, het land waar de K2 zich bevindt.

Onder de 500 gasten waren onder andere genodigden van enkele ondernemingen: De Meuter, FCM Travel, Nautadutilh, JSMC, Prodata-Systems, DSC, Fiboca, Bank Van Breda, VUB, Olympic BNP Paribas Fortis, ING, Eubelius en Securitas. We willen deze bedrijven en hun gasten uitdrukkelijk bedanken voor hun hartverwarmende steun!

Wilt u meer informatie over het Paul De Knop-fonds? Wilt u ook steunen?

IMG_6367

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11

Sociale netwerken