Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11
Apr 12, 2018

Hope vzw schenkt het KidZ Health Castle interactieve speeltuigen


Giften aan het ziekenhuis kunnen vele vormen aannemen. Neem nu het initiatief van vzw Hope ten voordele van het Kidz Health Castle, ofwel het kinderziekenhuis van het UZ Brussel. De mensen van Hope schonken vorig jaar een interactieve speelbus én speeltoren voor de grote en kleine wachtzaal, waardoor de kinderen die op consultatie komen nu volop kunnen spelen terwijl ze wachten om bij de dokter binnen te gaan.

Music for Life-actie ter nagedachtenis van Eva

De vzw Hope kwam bij het KidZ Health Castle terecht via Katrien Cleeren. Katrien zette eind vorig jaar, naar aanleiding van Music for Life, een actie op het touw ter nagedachtenis van haar beste vriendin en UZ Brussel-collega Eva de Baere. Eva werkte voor de ziekenhuisapotheek en was er erg geliefd. In 2016 overleed ze thuis na een lange en zéér moedige strijd tegen kanker. Ze liet een schat van een dochter, Ziva, en haar toegewijde echtgenoot Kristof achter.

Speeltuigen ter waarde van 15.000 euro

De opbrengsten van Katriens initiatief werden geschonken aan organisaties die zich inzetten voor kankerpatiënten, of die het verblijf in een ziekenhuis verzachten. De vzw Hope (www.hopebenefiet.be) is daar een prachtig voorbeeld van. Met de opbrengsten van Katriens Music for Life-actie kocht de vzw de speeltuigen, ter waarde van maar liefst 15.000 euro. Ze werden in gebruik genomen op 11 april.

Dank jullie wel!

Het KidZ Health Castle, het UZ Brussel en de UZ Brussel Foundation zijn Katrien en de vzw Hope ontzettend dankbaar voor hun hartverwarmende schenking. Hun gulheid werd bedacht met een wapenschild dat blijvend herinnert aan hun bijdrage tot een warmer en aangenamer (kinder)ziekenhuis.

Hope vzw schenkt het KidZ Health Castle interactieve speeltuigen

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11

Sociale netwerken